Spring naar inhoud

Scratch Build Achtergrond Gebouwen

Hoe maak je Scratch Build achtergrond gebouwen      

Op de vorige modelspoorbaan was langs de lange zijde van Rosenbahn een enkel pendelspoor aangelegd voor het pendelen van een locale trein tussen 2 stations. Door de beperkte ruimte waarop dit spoor geplaatst werd moesten er ook gebouwen gecreëerd worden met een geringe diepte. De diepte van deze gebouwen varieert tussen de 2,5 en 4 cm. Dit creëert een mooi dieptebeeld en de achtergrond zal meer drie dimensionaal worden. Achter deze gebouwen wordt dan ook een achterwand aangebracht waar een landschap op wordt geschilderd. Alle gebouwen zijn uitgerust met LED verlichting welke zo aangelegd is dat de verschillende etages en kamers apart kunnen worden geschakeld. Dit kan handmatig worden gedaan of er kan gebruik gemaakt worden van een geautomatiseerd systeem, zoals een Arduino module.

Iedere basis van een gebouw wordt eerst gemaakt van 2 mm dik karton. De andere materialen die worden gebruikt zijn omschreven in de Bold Tekst onder de omschrijving. Het op kleur brengen van de wanden gebeurt met een Airbrush gebruik makende van Vallejo Model Air acryl verf. Kleine items worden geverfd gebruik makende van diversen maten penselen. Aan de binnenzijde van de gebouwen worden frames rond de ramen aangebracht, zodat de gordijnen niet direct aan het glas worden gelijmd en zo een natuurgetrouw beeld krijgen. Het geeft zo ook wat meer diepte achter het glas zodra ’s avonds het licht in de gebouwen wordt aangezet. Sommige van de gebouwen krijgen met fineer een houten buitenwand, zodat er meer variëteit in het geheel wordt aangebracht. Er ontstaat zo een fraaie afwisselende straat.

Toen de vorige baan werk afgebroken zijn de gebouwen voorzichtig verwijdert en opgeslagen voor later gebruik. Inmiddels zijn al deze gebouwen op een grote diorama geplaatst, welke nu in de etalage van Modelspoor Club Bergen op Zoom een plaats heeft gevonden. Rosenbahn is lid van deze modelspoorclub.

Gebruikte materialen zijn: Karton, Raamkozijnen van  Auhagen, Dakplaten van Auhagen, Airbrush verf van Vallejo, dun perspex plaat voor de ramen, houtfineer uit de meubelbouw, LED verlichting, PVA houtlijm extra verdund (met water), Balsahout, Styreen profielen voor de dakgoten en regenpijpen.

Gereedschappen zijn: Scherpe hobbymessen, verschillende penselen, pincet voor kleine onderdelen, kleine klemmen, blokhaak om exacte hoeken te verlijmen, metalen lineaal als snijlat,  Airbrush compressor en Airbrush pistool. 

davidneat

a maker, a teacher of making

cardigan bay coastal railroad

A fictious railroad in 0n30

Loco Yard

Heritage & Model Railway Blog

Grasslands Models

Model making musings, projects and commissions

The Model Railways of Oly Turner and Chris Matthews

Finescale (ish) Modelling in 4mm Scale by two friends

The Denver, Durango & Silverton Railroad

A model railroad in On30 Scale set in Colorado's San Juan Mountains

The N scale Kootenay Division

Cranbrook to Midway, BC, in 1:160

Modelspoorwegbouw

Mijn 1:87 wereld ter inspiratie

Tandradbaantje

Blog over mijn kleine modelspoor-tandrad-baantje

Klapplitalbahn

Modelspoorbaan op N-schaal

Wolfscreek

Modelspoor op z'n smalst

%d bloggers liken dit: