Spring naar inhoud

Dubbele bezandingstoren scratch build

Scratch building bezandingtoren                        

Scratch building models is een leuke bezigheid om de modelspoorbaan of diorama een aparte en unieke uitstraling te geven. Voor de Module 1 is er een Scratch Build dubbele Bezandingstoren gebouwd die naast de locomotievenloods komt te staan. De toren is op het platform wat over de sporen loopt voorzien van 2 stuks LED lantaarns, zodat de Preisers ook in de donkere uren veilig hun werkzaamheden uit kunnen oefenen.

Het geheel is gemaakt van kunststof strips en kokertjes en Evergreen Scale models kunststof plaatjes. Alles is op kleur gebracht met verschillende acryl verven, washes en pigmentpoeders van Vallejo. De groene kleur is een kleur die zelf is gemengd om zo een zo origineel mogelijke machine-groene kleur te krijgen, zoals veel bij oudere constructies en machines te zien is. Er is eerst een primer d.m.v. de airbrush aangebracht om later een goede dekking van de toplaag te krijgen.

De stortkokers zijn eerst van dun karton gemaakt om goed te kunnen zien of alles passend is en daarna zijn alle onderdelen uitgetekend op Evergreen plaat, uitgesneden en verlijmd.

De lantaarns zijn gemaakt van kunststof buisjes met daarop een deel van een geïsoleerd adereindhulsje, hiervan is alleen het geïsoleerde deel gebruikt en SMD LEDjes. De binnenzijde van de lantaarns is eerst zwart geverfd om lichtdicht te worden en vervolgens een lichte kleur voor het goed spreiden van het licht. De SMD LEDjes zijn vastgezet met Kristal Klear, zodat er een soort diffuser over de LED komt en het licht wat zachter wordt. De kleur van de LEDjes is warmwit (2700 Kelvin).

 

davidneat

a maker, a teacher of making

cardigan bay coastal railroad

A fictious railroad in 0n30

Loco Yard

Heritage & Model Railway Blog

Grasslands Models

Model making musings, projects and commissions

The Model Railways of Oly Turner and Chris Matthews

Finescale (ish) Modelling in 4mm Scale by two friends

The Denver, Durango & Silverton Railroad

A model railroad in On30 Scale set in Colorado's San Juan Mountains

The N scale Kootenay Division

Cranbrook to Midway, BC, in 1:160

Modelspoorwegbouw

Mijn 1:87 wereld ter inspiratie

Tandradbaantje

Blog over mijn kleine modelspoor-tandrad-baantje

Klapplitalbahn

Modelspoorbaan op N-schaal

Wolfscreek

Modelspoor op z'n smalst

%d bloggers liken dit: