Spring naar inhoud

Scratch Build Diorama

Volledig Scratch Build Diorama

Deze diorama wordt volledig scratch build om te laten zien dat modelbouw niet altijd samen hoeft te gaan met hoge kosten.

Scratch building is een aparte tak binnen de modelbouw. De bouwer heeft de volledige vrijheid in het ontwerpen en uitvoeren van de bouw. Deze manier van bouwen is vooral leuk, omdat er iets unieks ontstaat. Scratch building is iets waar de bouwer zich steeds verder in kan ontwikkelen en na verloop van tijd is dat dan ook duidelijk zichtbaar in de resultaten. Het plezier in de hobby wordt er steeds groter mee. Om te laten zien hoe dit in zijn werk gaat en welke materialen er op deze diorama worden gebruikt proberen we het doel te bereiken dat meer modelbouwers aan deze tak van bouwen beginnen. Ook wordt de manier van weatheren en de gebruikte materialen beschreven. Er worden vaak voorbeelden van bepaalde producten weergegeven, maar dit kan ook met andere merken worden gedaan. Dus probeer zelf ook eens met deze bouwwijze en productgebruik en beleef veel plezier aan dit aparte deel van de hobby. Lukt het niet meteen, niet getreurd dit is iets wat we allemaal meemaken en het zorgt ervoor dat er steeds meer verbetering in je werk komt. Er zal soms ook worden verwezen naar websites of Youtube kanalen van andere modelbouwers binnen de zelfde categorie. Door veel van dit soort te bezoeken zie je steeds meer technieken en materiaalgebruiken.

Het idee

Door al lange tijd met scratch build bezig te zijn krijg je steeds meer ideeën, maar je denkt ik ben met een ander project bezig dus geen tijd. Laat dat deel eens los en werk aan 2 of 3 verschillende projecten. Dit zorgt ervoor dat je niet verzand in een project en even dit los kunt laten en een tijdje aan wat anders kan werken.

Afmetingen

Het is binnen Scratch Building en Diorama bouw niet belangrijk of je nu veel of weinig ruimte in huis hebt. Het kan zo groot of klein als je zelf wilt. Maak bijvoorbeeld eens een diorama op een A4 formaat

Materialen

Kijk vooral eens rond wat ervaren Scratch Builders en Diorama bouwers aan materialen gebruiken. Je kunt daar een boel van opsteken. Soms worden gewoon kartonnen dozen van levensmiddel verpakkingen gebruikt voor de basis van een gebouw, en zo zijn er legio voorbeelden.


Zoek eens op Youtube naar het kanaal van Jason Jensen Trains


SUCCES MET BOUWEN

davidneat

a maker, a teacher of making

cardigan bay coastal railroad

A fictious railroad in 0n30

Loco Yard

Heritage & Model Railway Blog

Grasslands Models

Model making musings, projects and commissions

The Model Railways of Oly Turner and Chris Matthews

Finescale (ish) Modelling in 4mm Scale by two friends

The Denver, Durango & Silverton Railroad

A model railroad in On30 Scale set in Colorado's San Juan Mountains

The N scale Kootenay Division

Cranbrook to Midway, BC, in 1:160

Modelspoorwegbouw

Mijn 1:87 wereld ter inspiratie

Tandradbaantje

Blog over mijn kleine modelspoor-tandrad-baantje

Klapplitalbahn

Modelspoorbaan op N-schaal

Wolfscreek

Modelspoor op z'n smalst

%d bloggers liken dit: